Flyttet fra småbruk på Kornsjø til ny bolig på Bjørnemyr


15.10.2024 av Didrik Fosby
Bjørnemyr

– Alt stemte med det vi ønsket oss; beliggenheten, størrelsen på boligen, planløsningene, tilvalgsmulighetene og den gedigne garasjen. Det tok oss en halvtime fra vi så prospektet til vi hadde bestemt oss!

Det forteller ekteparet Trond Åge Østenstad og Merete Bjønte-gård, lykkelige eiere av Bjørnemyrkroken 34. Her koser de seg på 87 kvadratmeter over ett plan, sammen med sin firbente venn «Pippa».


Flyttet fra småbruk i Halden

Trond Åge har de siste 14 årene bodd på et landlig beliggende småbruk på Kornsjø, mens Merete flyttet inn på gården etter at de ble et par i 2019. Han legger ikke skjul på at overgangen fra en stor eiendom med fem bygninger i Halden til et boligkompleks i Sarpsborg var stor. Men bare til det bedre, understreker han. Alt har sin tid, og nå følte jeg tiden var inne for å finne noe mer lettstelt og enkelt. Selv om jeg alltid har elsket å bruke hendene ved å bygge og fikse det meste selv, blir man jo ikke noe yngre med årene. Småbruket krevde mye vedlikehold og reparasjoner på både bygg og maskiner, det var mye gress å klippe i sommerhalvåret og ikke minst snømåking og strøing vinterstid for i det hele tatt å kunne komme seg fram. Derfor begynte vi å se oss om etter et mer egnet og trygt sted å bli gamle sammen på.


– At boligen har en garasje på nesten 45 kvadratmeter, var også av betydning for meg. Innerst her, skal jeg lage meg et hobbyrom. Likevel vil jeg ha god plass til bilen.

Ble imponert av garasjen

I Bjørnemyrkroken fant de alt de var ute etter. Det var helhetsinntrykket av boligen som avgjorde, samt at det lå i et rolig område uten trafikkstøy. Men jeg må jo innrømme at jeg ble ekstra gira da jeg ble klar over at den integrerte garasjen var på nesten 45 kvadratmeter. Det gjorde det mulig å kunne dyrke hobbyene og skapertrangen videre, men selvsagt i et nedskalert omfang. Og selv om jeg innreder den innerste delen til en «snikkar-bod» som jeg kan trekke meg tilbake til og pusle for meg selv, har jeg fortsatt god plass til bilen i garasjen! Også Merete delte ektemannens begeistring, og 26. august hadde de formelt flyttet bosted. Vi har barn og barnebarn bosatt på ulike steder i Østfold, og med bolig i Sarpsborg kommune er vi midt i mellom alle. Dessuten har jeg bodd i Sarpsborg i to perioder tidligere, så her vet jeg at jeg vil trives!


Skreddersydde boligen

Ved at paret kom tidlig inn i prosjektet, kunne de velge fritt i alle tilvalgsmuligheter som ble gitt. Det gjorde de til gagns:

  • Droppet det tredje soverommet til fordel for en større stue

  • Duse farger på de fleste vegger framfor hvitt

  • Utvidet kjøkkenet

  • Downlights i gangen

  • Downlights, høyskap og større servanter på badet

  • Hevet toalettet og kjøkken i forhold til standardhøydene

Det er en gjennomgående høy standard på boligen, både når det gjelder planløsninger og materialvalg, så dette handlet om å tilpasse den i forhold til våre behov og vår smak. Etter to uker på sin nye adresse, kan de slå fast at deres høye forventninger er innfridd – og vel så det. Ja, her føler vi oss allerede hjemme! ■

Se mer om dette prosjektet og denne boligtypen på vår prosjektside:

https://www.bjornemyrbolig.no

Kamperhaug Boligutvikling AS

Rokkeveien 41, 1743 Klavestadhaugen (Google Maps)

Org. nr. 898 130 282

www.kamperhaug.no